Header image
   - Belépés Regisztrálás

Hírek

Új webáruházt nyitottunk!
2013-12-10
Kibővítve a GEObolt kínálatát új honlapon indítottunk TúraShop néven!

A honlapon a már megszokott geocaching tárgyakon kívül számos, a kiránduláshoz, kempingezéshez, hegymászáshoz vagy akár barlangászáshoz szükséges eszközt, felszerelést találhatsz!

Látogasd meg új webáruházunkat és élvezd a nagyobb választékhoz kapcsolódó olcsóbb kiszállítási költségeket, bankkártyás fizetést és még számos felhasználóbarát funkciót!

Forrás:
Irány a TúraShop!
Megújult GEObolt készlet!
2013-01-29
Ahogy elkezdődött az új év, mi is rámozdultunk a termék-portfóliónk frissítésére! Visszakerültek régóta nem látott geoérmek, mint pl. a Templomos-lovag érem és számos új termékünk is érkezett.

Ez utóbbiak közül érdemes megemlíteni a bíborvörös szívet mintázó geoérmet, melynek szerelmünk is biztos nagyon örülne Valentin-napon, vagy akár a 12 LED-es bivalyerős UV zseblámpát, mely éjszakai ládázásainkat segítheti.

Regisztrált és hírleveles tagjaink számára hihetetlenül akciós áron tudjuk most nyújtani IO?ION! óráinkat, melyek utolsó darabjait kezdtük el kiárusítani raktárunkról!

Látogass el webáruházunkba és regisztrálj be, hogy ne maradj le akcióinkról!

Forrás:
Webáruház


Hogy jól induljon az új év!
2013-01-13
Bár már elmúlt a karácsony, a GEObolt meglepetés-akció még nem értek véget!

Nemsokára leadjuk idei első megrendeléseinket a beszállítóink felé, ezért kicsit kisöpörjük a készletünket! Vásárolj január 20-ig készleten lévő termékeink közül és 5% kedvezményt adunk az áraikból!

Ehhez nem kell mást tenned, mint megrendeléskor megadni a GBK5SZ kupon-kódot!

Ne felejtsd el, idén is van lehetőség a személyes átvételre Dunaharasztiban és Szigetszentmiklóson. Mindkét város könnyen megközelíthető Budapestről a Ráckevei HÉV segítségével vagy autóval az M0-son!

Forrás:
Webáruház


Ajándék geocaching.com matrica!
2012-12-16
Vásárolj 6600 Ft felett webáruházunkban és ajándékba 660 Ft értékű, eredeti amerikai geocaching.com matricát kapsz tőlünk!

Az akció 2012.12.17-2012.12.23-ig tart.

Forrás:
Webáruház


Ingyenes kiszállítás a GEOboltban!
2012-12-01
December 7-ig a GEObolt regisztrált tagjainak ingyenes kiszállítást biztosít!

Akárcsak az elmúlt években, a december az akciók hónapja webáruházunkban. Egymást érik majd kedvezményes ajánlataink, amiről nem érdemes lemaradni!

Regisztrálj hírlevelünkre a bővebb információért!

Forrás:
Regisztrálás


9. Dél-dunántúli Regionális Kessertalálkozó
2012-11-12
Az utolsó, Light-os DDRKT óta eltelt közel fél év, lassan eljön újra a tél, a Mikulás is csomagolja már a virgácsot a rossz gyerekeknek, tehát itt az idő egy újabb DDRKT-ra!

2012. december 7-9-én, péntek-szombat-vasárnap, a Somogy megyei Bárdudvarnok községhez tartozó Bányai Turisztikai Centrumban kerítünk sort a következő közös túrázásra, versenyzésre, beszélgetésre.

A rendezvényt -akárcsak az elmúlt években- idén is támogatja természetesen a GEObolt webáruház, számos geocaching terméket fogunk küldeni az ajándéksorsolásra. A rendezvénnyel kapcsolatos akciókkal kapcsolatban figyeld folyamatosan híreinket vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le róla!

Forrás:
A rendezvény hivatalos honlapja


Tengerecki tábor gyerekeknek!
2012-07-16
Az elmúlt héten ismét megrendezésre került a már rendszeressé váló tengerecki tábor. Idén Tatán volt lehetőségük a csemetéknek és szüleiknek megismerkedni jobban a természettel, növényekkel és állatokkal, környezetünk megóvásával.

Most először a GEObolt is részt vett e nagyszerű rendezvénysorozatban és több ismerősünkkel együtt mi is elősegítettük a táborozók jó hangulatát. Volt kézművesség, üvegfestés, kecske-etetés és még sok minden más és szombaton 10 órakor egy kis 4 órás geocachingre is sor került.

A gyerekeknek GPS nélkül, rajzolt térképpel készültünk, 11 trükkösen elrejtett láda vezetett a kalózok kincséhez. Ahhoz viszont, hogy odáig eljussanak, rejtvényeket, mondókákat kellett megfejteniük, majd végül a számkombinációs lakat nyitotta a kincsesládikát!

A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát és előreláthatólag a jövőben is van kilátás az együttműködésre. Köszönjük, hogy részt vehettünk a tábor rendezvényei között. A játékról készült videót alább tekinthetitek meg!

Forrás:
Videó itt!
Elkészült a GEOBond videó!
2012-05-05
Sokak már várták és kérdezték, mikor lesz végre elérhető a rendezvényen készült videókból összeállított kis csomag?! Íme, itt van hát e kis werkfilm és élménybeszámoló, hogy mások is belepillanthassanak, milyen jól éreztük magunkat! :)

A rendezvényről HD felbontású videók készültek, akit érdekelnek a nyersanyagok, e-mailben jelezze nekünk és megbeszéljük a részleteket :)

Most pedig nincs más hátra... katt a linkre! :)

Forrás:
Videó


A GEOBond fotói már az interneten!
2012-05-01
Sikeresen lezajlott április végi paintballal egybekötött geocaching rendezvényünk.

Hamarosan a helyszínen készült videók is napvilágot fognak látni, addig is már megtekinthetőek a bulin készült képek.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy eljöttek, ők tudják igazán, hogy milyen jól is sikerült a geopaintball, akik nem voltak, azok majd legközelebb pótolhatják! :)

''Nagyon szépen köszönjük Nektek ezt a remek szervezést és az élményeket. Hazafele ''nyalogattuk'' a sebeinket, de megérte!!! Akik nem voltak ott, azoknak kötelező a következőn megjelenni!!! HATALMAS VOLT!'' (Andy)

Forrás:
Képek


Üzemel a kínai navigációs rendszer is!
2012-01-01
Egyelőre csupán korlátozott formában, de 2011. december 27-én, kedden megkezdte működését a kínai műholdas navigációs rendszer, az amerikai ellenőrzés alatt álló Global Positioning System (GPS) vetélytársa. A Beidou Navigation Satellite System (BNSS) egyelőre Kínában, ott is csak egy szűk környezetében működik.

A rendszer hat további műholdját jövőre bocsátják fel, a működését pedig fokozatosan kiterjesztik az ázsiai és a csendes-óceáni térség legnagyobb részére. A kínaiak eddig tíz műholdat bocsátottak fel, a legutóbbit december elején.

Kína 2000-ben kezdte el a rendszer kiépítését; céljuk az volt, hogy függetlenné váljanak az amerikai rendszertől. A tervek szerint a BNSS-t 2020-ra építik ki. A cég szóvivője szerint a rendszer összeilleszthető lesz a világ többi nagy műholdas navigációs rendszereivel, ami lehetővé teszi a velük való együttműködést.

Forrás:
index.hu


Nov. 24. - Az internetes vásárlás napja
2011-11-24
Ma van az internetes vásárlás világnapja, ennek örömére minden készletünkön lévő termékünkre 5% kedvezményt adunk!

Jó vásárlást! :)

Forrás:
dotcommerce


Megjelent a kis sárga utódja!
2011-10-27
Bizonyára sokunkban él még az eTrex H, közismertebb nevén kis sárga készülék emléke... leporolhatjuk e szimbolikus gps emlékét, mert megjött az utód!

Az új készülék, híven az eTrex vonalhoz, nem érintőképernyős, hanem egy kis, négyirányú joystick segítségével vezérelhető. Az alapkészülék az eTrex H-tól leginkább abban tér el, hogy a soros port USB-re cserélődött, így már bárki könnyedén tud rá pontokat, sőt ládaleírásokat tölteni!

Kijelzője maradt a már megszokott 5.6cm átlójú monokróm display, ennek előnye, hogy közel 25 órát bír új társunk 2 NiMH akkumulátorral.

Az új kis sárga mellett egyúttal megjelent a kisbarna (20) és kisszürke (30)-as modellek is, ezekre már térképeket is lehet tölteni, színes kijelzősek és iránytű, bluetooth illetve barométer is található bennük. És nem utolsósorban az amerikai műholdak mellett már az orosz műholdak segítségével is tudnak tájékozódni, de erről majd legközelebb :)

Forrás:
Garmin hivatalos oldala


Ki fog győzni? Rajtad áll!
2011-07-01
Örömmel hirdetjük meg első GEObolt versenyünket! Szerezz egy saját faérmet, indítsd útra és szólj a barátaidnak hogy segítsenek neki 1000 km-t utazni!

Jelezd nekünk, ha érmed elérte a szükséges távolságot és tiéd lehet a GEObolt meglepetés-ajándéka!

A versenyben bármely, 2011.05.21 és 07.30 között regisztrált faérme részt vehet. Fontos, hogy az utaztatást nem végezheti ugyanaz a személy, hanem legalább 3 embernél kell utaznia az éremnek.

A verseny az első sikeres teljesítésig tart. Sok szerencsét (ha tudunk, mi is segítünk majd) :)

Forrás:
Katt ide!


10 éves a magyar geocaching
2011-06-23
Bizonyára te is hallottad már, hogy idén júliusban ünnepli 10. születésnapját a magyar geocaching!

Ennek örömére a MGKE egy rendhagyó versenyt szervez a Velencei-hegységben, ahol számos érdekes ládarejtés és feladat várja a résztvevőket.

Természetesen a GEObolt is megjelenik a verseny ideje alatt a helyszínen, így lehetőség lesz a termékek megtekintésére és megvásárlására postaköltség nélkül :) A rendezvényre egy meglepetés-éremmel is készülünk!

Időpont: 2011. július 2. 8 óra

Forrás:
Bővebb infó és jelentkezés itt!


Rákosmenti Rádiós Kör
2011-05-30
Ti hallottatok már róluk? Én még nem. Két éve működnek és tanítják, terelgetik az ifjúságot a rádiózás rejtelmei felé. És van geocaching szakosztályuk...

Ez az alig 20 fős társaság célja, hogy a trianoni emlékműhöz ládát helyezhessenek. Mi szorítunk nekik! :)

Forrás:
RRK
Tököl-ölelő teljesítménytúra a hétvégén!
2011-05-10
Május végi rendezvényünk helyszínét is érinti a most hétvégén megrendezésre kerülő Tököl-ölelő teljesítménytúra.

A Szigeti Túrázók természetjáró csoport által szervezett túra május 14-én reggel 7 és 7:30 között fog indulni két különböző helyszínről, attól függően, hogy a 17 vagy 20 km-es távot választja az induló.

Nevezési díj 700 Ft, mely tartalmazza az oklevelet és a kitűzőt, melyet mindenki megkap, aki részt vesz.

Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők! :)

Forrás:
A rendezvény részletei
Bátor vagy?
2011-05-03
Május 21-én megmutathatod a Geobolt harmadik, éjszakai túráján a Tököli Parkerdőben!

Ha egy kis szórakozásra vágysz és szeretnél a haverokkal lenni, akkor itt a helyed! A közel 6 km2 területen 10 geoládát fogunk elrejteni a lehető legváltozatosabb módokon.

Bővebb információk és jelentkezés a rendezvény oldalán!

Forrás:
A rendezvény honlapja


Újabb kiállítás az Aréna Galériában!
2011-04-26
2011. április 27-én, szerdán 19 órakor tartják a megnyitóját Gerő Ambrus művész úr kiállításának az Aréna Galériában.

A kiállítást megnyitja Kozák Ignác Tibor, bezárása 2011. május 18-án lesz.

Cím: Arena Corner Irodaház, Arena Galéria, földszinti aula. 1087 Budapest, Hungária krt. 40-44.

Forrás:
Bővebben a Facebookon


Holnapi Nyuszi-túra!
2011-04-22
2011. április 23-án egy kis összeröffenés részei leszünk a Húsvéti Nyuszi fészkénél! Gyertek Ti is!

BoPe barátunk hívására szombat reggel 9 környékén várhatóan mi is megérkezünk majd a Húsvéti Nyuszi fészkéhez.

Blogunkban már Vica írt a láda beszerkészéséről, ez alapján fel kell majd kötnünk a gatyánkat!

A mászást Csuhás fogja segíteni.

Forrás:
Vica blogja


Közelgő rendezvények!
2011-04-12
Tegnap eldőlt 3. túránk időpontja is, mely 2011.05.21-re fog esni. Előtte azonban még lesz egy DDRKT!

A DDRKT, azaz Dél-dunántúli Regionális Kessertalálkozó április 30-án lesz a Baranya-megyei Kisharsányban. Támogatói között mi is megjelenünk néhány ajándék felajánlásával, illetve a rendezvény hirdetésével.

A mi kis éjszakai barangolásunk időpontja a szavazatok szerint 2011. május 21-re változott, reméljük minél többen el tudtok majd jönni. Nagyon nagy az érdeklődés a PMR készülékek iránt, ezért igyekszünk valamilyen formában a rendelkezésetekre bocsátani majd pár készüléket.

Ha bármi kérdésetek van a rendezvénnyel kapcsolatban, akkor akár a fórumban, akár e-mailben bátran kérdezzetek minket. Jelentkezni a rendezvény kiírás alján lévő űrlappal lehet.

Forrás:
Rendezvény-kiírás


Van amerikai álmod?
2011-04-11
Már csak két napig érvényes GBUSA4 kuponunk, mellyel 5% kedvezménnyel rendelhetsz bármilyen ruhát webáruházunkból!

Az akció a sapkákra, pólókra, pulcsikra, kabátokra, fejkendőkre és minden egyéb termékre vonatkozik, melyek a Ruhák kategóriában találhatóak!

A kupon lejárta után rendelünk Amerikából, utána kb. két hónapig nem tervezzük a beszerzést a tengerentúlról, ezért ha szeretnél valamit onnan, akkor azt most rendeld meg!

Termékeink alatt mindig megtalálod, hogy melyik régióból szerezzük be, ez esetben az amerikai zászlót keresd!

Forrás:
Ruháink


Éjszakai túra: IDŐPONT-VÁLTOZÁS!
2011-04-07
Mint utólag kiderült más rendezvény is lesz az éjszakai túra tervezett idejében, ezért új időpontot kell keresnünk.

Ehhez viszont a segítségedet kérjük, mondd meg Te, hogy neked mikor lenne a legalkalmasabb. A rendezvénnyel kapcsolatban összeállítottunk egy kb. 2 perces kérdőívet, amit a lenti linken megtalálsz.

A kitöltési idő elég rövid, következő hétfőn, 11-én zárjuk a szavazást. Azok között, akik segítenek véleményükkel, egy GeoBolt ajándékot fogunk kisorsolni a rendezvényen.

Sok szerencsét! :)

Forrás:
A kérdőívért katt ide!


Félsz a sötétben? Akkor ezt ne olvasd el!
2011-03-29
2011. május 7. szombat, Tököli Parkerdő, éjszakai geocaching túra. Izgalmasan hangzik? Remélem igen, mert mi mindent meg fogunk tenni, hogy az legyen :)

A rendezvény szervezése már folyamatban van, hamarosan meglesz a pontos kiírás is, időpontokkal, feladatokkal és egyéb szükséges információkkal.

A helyszínt már többen ismeritek, mivel tavaly az első rendezvényünk szintén itt volt - igaz, az verőfényes napsütésben. Akik emlékeznek még akkori önkéntes repülő túratársainkra, azok tudják, hogy milyen kiegészítő felszereléssel készüljenek.:)

Ez lesz harmadik rendezvényünk, ami azért is érdekes lesz, mivel a GeoBolt fennállásának 1. évfordulójához is nagyon közel van: 2010. május 3.-án indult honlapunk, a geocaching 10 éves évfordulóján. Szóval lesz mit ünnepelni :) Várunk minden bátor érdeklődőt és figyeljétek a híreket, eseményeinket, ahol nemsokára bővebb infók lesznek fent!

Forrás:
Eseményeink


Óvjuk együtt Földünket!
2011-03-25
2011. március 26-án, szombaton helyi idő szerint 20:30 perckor a világ országaiban 1 órára lekapcsolják az áramot! Légy Te is részese ennek a világméretű megmozdulásnak!

Minden évben, márciusban eljön az a pillanat, amikor több százezer, millió ember együtt gondolkozik és cselekszik. Adunk egy órát a Földnek, amikor visszaveszünk az energiahabzsolásból és lekapcsoljuk a fogyasztóink egy részét.

Csatlakozz Te is hozzánk és ne felejtkezz el erről a pillanatról!

Forrás:
A Föld órája


Mit szólnál egy kis kultúrához?:)
2011-03-20
Egy kedves ismerősünk kiállítást szervez az Arena Corner irodaház kiállítótermébe, ennek a megnyitójára szeretnénk titeket meghívni!

A kiállításon Meyer Arthur művész úr képei lesznek megtekinthetőek, a rendezvényt megnyitja Sz. Jánosi Erzsébet, a Levendula Galéria vezetője. A kiállítás címe: Táj színei

A megnyitó 2011. március 24-én, 18 órakor lesz az Arena Corner irodaház aulájában. A festmények április 14-ig lesznek megtekinthetőek.

Megközelítése legegyszerűbben a 2-es (piros) metróval a Stadionok megállótól. (Kerepesi és Hungária krt. kereszteződésénél található).

Forrás:
Galéria


Érdekelne a véleményed...! Segítesz?
2011-03-06
Kb. 5 perc választ el attól, hogy megnyerd honlapunk 3 ajándékának egyikét. Ehhez mindössze egy 8 kérdésből álló közvélemény-kutatást kell kitöltened.

A sorsolás 2011. március 21-én lesz, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Köszönjük a segítségedet, sok szerencsét!

Forrás:
Lássuk azt a kérdőívet!


Sportolj Alsónémedin!
2011-03-03
Most szombaton, március 5-én lehetőséged lesz megtekinteni és kipróbálni számos sportot az Alsónémedi Sportnapon!

2011. március 5-én 10 órakor kezdetét veszi az Alsónémedi Sportnap. Az események között szerepelni fog Majorett bemutató, Capoeira aerobic, Zumba, Kangoo Jumps, néptánc, karate, kosárlabda, családi sorverseny és még számos meglepetés!

A sport mellett számos kézműves is bemutatkozik a helyszínen és nem kizárt, hogy a GeoBolttal is össze fogsz futni, ha eljössz! :)

A rendezvény helyszíne az Alsónémedi Sportcsarnok lesz, ahova mindenkit szeretettel várunk!

Forrás:
nincs


Játékos találkozó a Novohrad-Nógrád Geoparkban!
2011-02-14
2011. március 13-án, reggel 8 órakor kezdetét veszi az első Nógrád Geo Challenge rendezvény!

Az eseményt t-kazi és Bágnes geokesserek szervezik, akik minden érdeklődőt, kikapcsolódni vágyót szívesen látnak.

Lesz ott kincskeresés, track követés, tájolási- és szintkövetési, ügyességi és más mókás feladatok, hogy megszerezzétek a jelszót. A gyalogkakukkoknak hosszú távú célkitűzések, a családokat könnyebb sétálgatás.

Részvételi díjak: 800 Ft/felnőtt, 400 Ft/gyermek, 1600 Ft/család. Kiindulási koordináta: É 48 8,619 K 19 52,163

Forrás:
A rendezvény Facebook oldala


Újabb geosörözés Budapesten!
2011-02-04
Paleo.Team kessertársunk nem tétlenkedett és már meg is szervezte a következő randevút!

''A sörözöben van ingyenes WI-FI és elkülönített nemdohányzó rész, illetőleg a földszinten három számítógép internet-hozzáféréssel. Gyere el, oszd meg élményeidet, csere-berélj ügynököket és érezd jól magad!''

Koordináták: N 47° 32.308' E 019° 02.619'

Időpont: 2011.02.11

Forrás:
geocaching.com


7 éves az Earthcache!
2011-01-14
Az első Earthcache 2011. január 10.-n ünnepelte 7 éves évfordulóját. De mi is az az Earthcache valójában?

Az Earthcache a geocaching egy speciális formája. Olyan, földrajzilag érdekes és különleges helyekre kalauzolja a látogatót, ahol megcsodálhatjuk a természet változásait, földfelszín formáló hatásait és a tudósok, kutatók nyomokat lelhetnek Földünk múltjának megismeréséhez.

Az első ilyen rejtést geoaware helyezte el Ausztráliában ''Earthcache I - a simple geology tour of Wasp Head'' néven. Eddig 96 ember találta meg és fejtette meg a rejtvényt.

Hazánkban többek között Hévízen, a Rám-szakadéknál illetve a Szabadság barlangnál vannak.

Forrás:
geocaching.com


Geosörözés Budapesten!
2011-01-09
2011. január 14-ére somloci geokesser társunk egy laza sörözésre invitálja a geocaching szerelmeseit.

A helyen van ingyenes wifi, vízipipa, (némiképp) elkülönített nemdohányzó rész és az emeleten négy számítógép internet-hozzáféréssel.

Oszd meg élményeidet, csere-berélj ügynököket és érezd jól magad!

Koordináták: N 47° 29.888 E 019° 04.471

Forrás:
geocaching.com


Békés Karácsonyi Ünnepeket!
2010-12-23
Nagyon békés, boldog karácsonyi ünnepeket és vidám, geoládákban gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Ezúton szeretnénk megköszönni a sok kedves szót, bátorítást és ötleteket, amiket Tőletek kaptunk és a továbbiakban is igyekszünk majd megfelelni az elvárásaitoknak!

Utólag is elnézést kérünk azoktól, akik a vártnál később kapták meg a termékeket, a karácsonyi megrendelés-dömping és a külföldi szállítások csúszása miatt kicsit összecsúsztak a dolgaink. Ennek ellenére szerencsére mindenki megkapta a beígért csomagot még az ünnepek előtt. Jövőre jobban fel fogunk készülni az ünnepekre!

Zárszóként remélem, hogy jövőre is többször fogunk találkozni és együtt ládázni a rendezvényeinken, illetve ha bármi kérdésetek, kérésetek van, keressetek minket bátran!

Forrás:
nincs


Itt az újabb akció!
2010-12-16
Mint már említettük, nálunk az akciók egészen karácsonyig tartanak! Íme a következő!

Rendelj tőlünk geocoint december 21.-ig és mi 5% kedvezményt adunk bármelyik éremre!

Mivel még egy óráig él az ingyen postázási költséges akció is, ezért a kettő nem vonható össze. Szintén fontos, hogy csak egyszer használhatod fel a kuponkódot, hiába engedi a rendszer második alkalommal is (ez azért van, hogy mások is használhassák) Ja, és hogy mi a kuponkód? GCN5FR!

(Megjegyzés: ezek a termékek karácsonyig sajnos már szinte biztos, hogy nem érnek el hozzád.)

Forrás:
Itt találod geocoinjainkat!


2010.12.16. -Ingyen Szállítás Nap!
2010-12-15
Ha szeretnéd megspórolni a szállítási költséget, akkor most rendelj a készleten lévő termékeinkből és mi karácsonyig kiszállítjuk Neked! Az ajánlat nem vonatkozik azokra, amelyek csak megrendelésre hozunk. Válogass kedvedre katalogusunkból! Figyelem: ne lepődj meg, a program automatikusan számol postaköltséget, de neked, ha e napon vásárolsz , akkor csak a termékek árát kell átutalnod! Ne tétovázz! Használd ki a lehetőséget!

Forrás:
Katalógusunkért kattints ide!


Hihetetlen akció csak 1 napig!
2010-12-01
Csütörtök este 21 órakor legadjuk idei utolsó megrendelésünket egyik európai partnerünknek! Ez alkalomból eddig nálunk még nem kapható, új termékeket kínálunk akciós áron!

A termékeket holnap este 21ig rendelheted meg emailben, mivel az idő szűke miatt a honlapra még nem kerültek fel.

Nemsokára lesznek még hasonló akciók az amerikai megrendelés kapcsán is, reméljük a mostaniban is találtok nektek tetsző terméket!

Forrás:
Akciós lista!


Megérkeztek az új termékek!
2010-11-15
Ahogy azt már a hírlevélben is említettük, több országból várunk nagyobb értékű szállítmányokat a napokban. Ebből az egyik európai partnerünktől rendelt termékek ma megérkeztek hozzánk!

A csomag számos újdonságot tartalmazott, amit már meg is osztottunk veletek. Ilyenek pl. a multifunkciós zseblámpa, mely akár lézermutatóként, de UV lámpaként is működhet. Ehhez szorosan kapcsolódik az UV filctoll, mely normál fényben nem látható nyomot hagy. Szokás szerint vannak új ládák és szerencse-geoérmek is:)

Többen már értesültetek róla, hogy az Amerikából érkező csomagunk kicsit elkeveredett (Portugália felé), de már jó helyen van, jelenleg már a magyar vámhatóság dolgozik rajta, hogy minél hamarabb megkapjuk.

Napokon belül várjuk a többi szállítmányt is, nézzétek rendszeresen a honlapunkat, mert közeleg a karácsony :)

Forrás:
Termékeink listája


Még 10 napig rajzolhatsz nekünk!
2010-11-04
Kedves vállalkozó kedvű geokesser barátunk! A nagysikerű zsiráfos-egérkés mesénk illusztrálásának határideje vészesen közeleg!

Mint bizonyára már hallottad, a közösen megírt mesénkhez illusztrációs pályázatot hirdettünk, melynek végén a beküldők között geocaching.com-os és geoboltos ajándékokat sorsolunk ki.

De ne az ajándékok miatt ragadjatok azonnal tollat vagy ceruzát, hanem azért, mert a beküldött pályamunkákból válogatjuk össze azokat az alkotásokat, melyek a mesénk e-bookját fogják díszíteni.

A határidő november 15, tehát már csak alig 10 nap. Nem kell profinak lenned, a lényeg, hogy megpróbálj te is hozzátenni egy kis értéket a művünkhöz! Várjuk az alkotásodat e-mailben az info@geobolt.hu címre!

Forrás:
A mese linkje


Ijesztő árak már csak 1 napig!
2010-10-31
Te is világító tököket és szellemeket látsz már mindenhol? Mivel közeledik Halloween, ezért van egy ijesztően jó ajánlatunk Számodra!

Mit takar ez az ijesztően jó ajánlat? Ha november 1. éjfélig bármilyen terméket rendelsz webáruházunkból, s a rendelés vége előtt megadod a GBHALW kuponkódot, akkor 5% kedvezményben részesülsz. Félelmetes bűn lenne kihagyni ezt a "tök" jó ajánlatot!

Forrás:
Termékeink listája


Rajzoljunk együtt mesét!
2010-10-13
A GeoBolt.Hu fórumai közül vitathatatlanul a háromszavas mese volt az utóbbi idők leglátogatottabb témája! Sokan szerkesztették velünk a mesét és még többen olvastátok azt.

Most eljött a pillanat, hogy zsiráfunknak és egérkénknek még magasabbra tegyük a lécet! Rajzpályázatot hirdetünk a mese illusztrálására, hogy azt e-book formájában is kiadhassuk majd.

A rajzok akár digitálisan szerkesztett, akár kézzel rajzolt és beszkennelt alkotások is lehetnek. A lényeg, hogy minimum 800x600 felbontásúak legyenek, lehetőleg színesek és jogilag szabadon felhasználhatóak, illetve mindenképp saját alkotások! Egyedi rajzokat szeretnénk látni, olyan alkotásokat, melyeket az interneten máshol nem találunk meg.

A beküldési határidő 2010. november 15. E-mail címünk a szokásos: info@geobolt.hu. A beküldők között eredeti geocaching üveggolyót és vásárlási kedvezményeket sorsolunk ki! Szóval melegítsétek be az ujjaitokat és lássuk a viccesnél viccesebb alkotásokat!

Forrás:
A mese linkje


Október 23: Rácalmási kessertalálkozó
2010-10-10
Mint már korábbi hírünkben közzétettük, két hét múlva megrendezésre kerül a GeoBolt második geocaching túrája, ezúttal a Rácalmási-szigetvilágban.

A sziget nagyjából 4-5 négyzetkilométer, találhatóak rajta stégek, madárlesek illetve egy hatalmas fedett esőbeálló is, ahol rossz idő esetén meghúzhatjuk magunkat :)

A rendezvény a már múltkor bevált napirendi pontok alapján fog zajlani (erről bővebben a linken olvashattok). Most nem fogunk tudni főzni, mivel a szigeten folyamatos tűzgyújtási tilalom van, de pogácsákkal, forró teával és egy kis gyümölccsel készülni fogunk az érkezésetekre. A jelentkezéshez járó elemózsián kívül lesz helyben vásárolható péksüti is.

Rácalmás megközelítése Budapestről a 6-os úton célszerű, illetve aki másfelől érkezik, annak Dunaújvárost érdemes belőni célnak, hiszen Rácalmás csak pár km-re fekszik tőle. A Parkolót a Jankovich-kúria felől lehet a legkönyebben megtalálni, ami több helyen ki is van táblázva. Na de minek is mondom ezt olyanoknak, akik GPS-el közlekednek? Gyertek el, érezzük jól magunkat!

Forrás:
A rendezvény plakátja


Kessertalálkozó vasárnap!
2010-10-05
Egy érdekes időpont közeledik nemsokára, mégpedig 2010. 10. hó 10. napja. Ez alkalomból magyar kessertársaink egy nemzetközi találkozót/reggelizést szerveznek 10 óra 10 perckor a budapesti Kopaszi-gáton!

Ez a találkozó megint egy nemzetközi kampány része. Annyi a történet, hogy a világ minden táján összegyulnek a kesserek és csinálnak 10 különbözo dolgot. Mi arra gondoltunk, hogy találkozzunk a megadott koordinátákon 10 óra 10 perckor, és reggelizzünk egy jót közösen. Mindenki hozzon magával amit szeret reggelizni, ezt bedobjuk a közösbe és rendezünk egy oszi pikniket. Természetesen most se maradhattok meglepetések nélkül :D

Gyertek minél többen! Hozzátok a gyerekeket, nagyit, bárkit. Érezzük jól magunkat, majd ha végeztünk, mindenki elmegy és keres 10 ládát, amit eddig nem talált meg, ezzel ünnepelve ezt a remek dátumot. Ha lemaradsz, több, mint egy évet kell várnod egy hasonló eseményre...

Pontos koordináta: N 47° 27.550 E 019° 03.500

Forrás:
geocaching.com


Rácalmási Kessertalálkozó októberben!
2010-09-28
A nagy sikerű első rendezvényünk után október végén megrendezzük a második kessertalálkozót, ezúttal a Rácalmási szigetvilágban!

Úgy tűnik október a kessertalálkozók hónapja. Közeledik az év vége és egyre zordabb az időjárás - ezt mindenki érzi. De talán még nem késő egy jót kirándulni, összejönni a haverokkal, nevetni nagyokat! És közben persze izzítani a GPS-eket, hogy minél több láda legyen meg!

Rácalmáson egy szépen kiépített tanösvény található, a sziget egykori élővilágát bár megzavarta az ember, az utóbbi években igyekszünk visszaállítani a természetes flórát. Számos szép és máshol ritka madár is van a környéken, megfigyelésükre külön madárles is létesült a terület északi részén.

A rendezvény ideje alatt természetesen a termékeink között is válogathattok, vásárolhattok kedvetekre. Bővebben az Ahová eljöhetsz menüpont alatt találsz információkat! Téged is várunk!

Forrás:
Rácalmási Kessertalálkozó plakátja


Geocaching szoftver Androidra!
2010-09-21
Aki ismeri a geocachinget és szeret ládázni, bizonyára örömmel hallja, hogy Android operációs rendszerre is jelent meg alkalmazás hozzá. Az új szoftver a geocaching.com oldalon a Market menüpontban érhető el, Geocaching néven.

A térképeket, ládákat, utakat, de akár a hozzá tartozó fotókat menteni is lehet és offline állapotban böngészni.

És ha már az offline állapotnál járunk: igen, a programnak online, folyamatos kapcsolatban kell lennie a szerverrel, hogy működhessen, így viszont mindig a hozzánk legközelebbi ládát mutatja a legfrissebb információkkal.

A program ára 10 dollár.

Forrás:
NaviGyurci


Megjelent a Garmin Edge 800!
2010-08-29
A Garmin épp most jelentette be a kerékpárosok által oly kedvelt EDGE sorozat legújabb üdvöskéjét!

Az EDGE800 tartalmazza a BirdsEye Satellite Imagery szolgáltatást, illetve a korábbi verziókhoz képest nagyobb, 2.6 colos érintőképernyője van. Segítségével mindenféle teljesítményadatodat nyomon tudod követni, illetve természetesen a kezdőpontra visszanavigálás is mindig jól jöhet. A készülék rögzíti a sebesség, távolság, magasság, koordináta adatokat, illetve szintén megfigyelhetőek az elégetett kalóriával kapcsolatos információk.

A könnyebb kezelhetőség érdekében a kütyübe vezetéknélküli jeladó van beépítve a szívritmus figyelésére. A barometrikus magasságmérő szintén alapfunkciója a készüléknek. Hőmérsékleti adatokat is megtudhatunk, illetve az időzónát is automatikusan változtatja a készülék. Az akksik 15 órát bírnak egy szuszra. Új funkció, hogy figyelmezteti a bicajost, ha mozgást érzékel, de a stopper nincs elindítva.

Alapára 450 dollár (100.000 Ft) környékén indul az USA-ban.

Forrás:
gpsnews.org


Plusz egy nap!
2010-08-25
Akciós termékeinket még egy napig tudod kedvezményes áron megvásárolni, de csütörtök este 10 órakor tényleg végetér az akció!

Köszönjük az eddig befutott rendeléseket, és bár a rendelések vegyessége miatt több országból is kell rendelnünk, igyekszünk minél hamarabb kiszolgálni az igényeket.

Míg a megrendelt termékekre vártok, olvassátok blugunkat a http://blog.geobolt.hu oldalon, ahol friss híreket, teszteket, túraélményeket találhattok!

Köszönjük bizalmatokat!

Forrás:
Akciós árlista


Három napos geocoin akció!
2010-08-22
Szerda 22:00 óráig kedvezményesen rendelhetsz geocoint webáruházunkban!

A következő hét közepén adjuk le megrendelésünket külföldi partnerünknek, ebből az alkalomból számos, eddig még nálunk nem kapható érmet teszünk elérhetővé számodra. Az árak csak augusztus 25. estig érvényesek, utána továbbra is elérhetőek lesznek a termékek a honlapon, de már sajnos drágábban.

Mivel a termékek még nem szerepelnek a honlapon, ezért megrendelésük emailben lehetséges.

Forrás:
Az akciós termékek listája


A geocaching gyógyító ereje
2010-08-12
A mai, gyors iramban robogó, modern életünkre jellemző, hogy elfelejtjük a környezetünket, a természetet, ami körülvesz bennünket, a szabad levegőt és a mozgást. És ebben nőnek fel a gyerekeink is akarva, akaratlanul. Szülőként nem egyszerű feladat olyan lehetőségeket keresni és találni, amelyekkel fel lehet állítani a srácokat a tévé vagy a számítógép elől, hogy lelkesen induljanak a négy falon kívüli világ felfedezésére, akárcsak néhány órára is.

De valóban olyan fontos e a mozgás akár már 3 éves korban is, merülhet fel a kérdés bennünk. A válasz egyértelműen igen, a rendszeres testmozgás minden életkorban az egészséges életmód fontos része, és betegségmegelőző hatása is jelentőségteljes. A gyerekek testi fejlődése óvodás életkorban válik hirtelen erőteljessé, ezért már ekkor érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a gyerekek megszeressék a rendszeres mozgást, megbarátkozzanak a természettel és azok lakóival. Szülőként rengeteget tehetünk ezért, hiszen ha kielégítjük játékigényüket és ezzel egyszerre testközelbe hozzuk a túrázást, hegymászást vagy akár a kerékpározást számukra, nagy a valószínűsége, hogy egy sportolni szerető, egészséges generáció nő fel.

A mozgás fejlesztéséhez az egyik legoptimálisabb helyszín a szabad levegő, mert az ilyen környezetben történő mindenfajta tevékenység megtanítja a gyermeki szervezetet újra és újra alkalmazkodni, akár az időjárás folytonos változásához, ilyen a melegebb vagy a hidegebb levegőben való tevékenység, vagy a folyamatosan változó terepviszonyok, melyek az izmok, ízületek rugalmasságát, valamint a koncentrációs képességet is erősítik.

Ezen kívül az erdők, hegyek levegőjének összetétele egészségesebb, mint a városok szmogos levegője, mellyel nap mint nap telítjük a tüdőnket. A Nap jótékony, serkentő hatás is fontos az emberi szervezet számára, ilyen többek között a D- vitamin felvétele, mely fontos az erős csontozathoz, valamint a napsugárzás fertőtlenítő, baktériumpusztító hatása is jelentős. A kedvező élettani hatások közé sorolható még a szív és a tüdő fokozódó teljesítőképessége, az izmok, ízületek növekvő teherbíró képessége. Ezen kívül a mai fiatalok egyik komoly problémáját, a túlsúlyt is hatékonyan segít orvosolni. Ezek után már csak „járulékos” pozitív hatások, hogy a rendszeresen mozgó gyerekek nagyobb teherbíró képességgel rendelkeznek, kiegyensúlyozottabbak, jobban és nyugodtabban alszanak, valamint sokkal kitartóbbak.

Forrás:
http://www.webbeteg.hu