Header image
   - Belépés Regisztrálás

Mit érdemes tudni a GeoBolt követhető termékeiről?

Kérdés: Hogyan működik a termékek követése?
Válasz: Először is szeretnénk eloszlatni egy tévhitet: ezek a termékek passzív dolgok, nem sugároznak jelet, nem kommunikálnak műholdakkal. Követésük nagyon egyszerűen történik: ha valaki megtalálja/elrejti azt, akkor koordinátáit bejegyzi a geobolt.hu honlap által ingyenesen biztosított űrlapon. A rendszer ezeket az adatokat elmenti, így később lekérdezhető lesz a termék eddig bejárt útja, vagy akár jelenlegi helye.
 
Kérdés: Mi alapján követhetünk egy terméket?

Válasz: Minden érem egyedi, 5 karakteres azonosító kóddal rendelkezik.
 
Kérdés: Hova rejthetek el egy ilyen terméket?

Válasz: Bárhova, ahol van GPS jel és mérni lehet a pozíciót. Mivel a honlap koordináták alapján tárolja el a termék helyét, ezért nem szükséges geoládába rejteni, elhelyezésében nyugodtan kiélhetjük kreativitásunkat.


 
Kérdés: Külföldre vihetem-e az érmet?

Válasz: Igen. A honlap bármelyik égtáj koordinátáit le tudja kezelni, illetve a honlapon angol nyelven is elérhető a termékek követését szolgáló rész. Természetesen ez esetben érdemes mellékelni hozzá egy rövid, angol nyelvű útmutatót.


 
Kérdés: Vásároltam egy ilyen terméket. Hogyan tovább?

Válasz: A honlapon belépés után a Személyes menüben van egy Aktiváló kódok menüpont. Ide beírva az egyedi követőkódot, a termék aktiválva lesz és az aktuálisan belépett felhasználóhoz fog tartozni. A következő lépés az érme elrejtése. A rejtést követően jegyezzük fel a koordinátákat és a piros gombnál található űrlapnál töltsük ki a követőkód és a rejtésnél lévő szükséges mezőket. Az érmét útnak indítottuk.

 
Kérdés: Találtam egy ilyen terméket! Mit tegyek?

Válasz: Először is nagyon fontos, hogy jegyezd fel a koordinátát, hogy hol találtad. Ahhoz, hogy naplózni tudd a megtalálásodat, regisztrálva kell, hogy légy a geobolt.hu honlapon. Belépés után a keződlapon lévő piros gombnál tudod megadni a követőkódot és hogy hol találtad meg, illetve ha már egyúttal el is tetted máshova, akkor egyszerre a rejtés koordinátáit is megadhatod. Amint a Rajta! gombra kattintassz, az adatok elmentődnek. Kész!

 
Kérdés: Több érmem is van, de már nem is emlékszem rájuk!

Válasz: A geobolt.hu honlapot használva ez nem fordulhat elő. A Személyes menüben belépve az Aktivált termékek menüpont alatt az összes, nálunk megvásárolt és már beaktivált termékedet megtekintheted, sőt! A saját követőkódos termékek esetében azonnal láthatod a koordinátát, hogy hol látták utoljára, illetve rákattintva térképen is megtekintheted azt!

 
Kérdés: Mások láthatják-e, hogy hol vannak elrejtve érmeim?

Válasz: Nem, az érmek és egyéb követhető termékek állapotának lekérdezése vagy annak módosítása csak a követőkód ismeretében lehetséges. Tehát ha Te megadod ezt a kódot bárkinek, akkor ő utána már bármikor megnézheti annak helyzetét, útját.